Giresun Ticaret Borsası, Türk Fındık Sektörüne Yeni Bir Soluk Getirdi

Giresun Ticaret Borsası, Türk Fındık Sektörüne Yeni Bir Soluk Getirdi: Sektör Hamburg'da Gerçekleşen B2B Etkinliğinde Buluştu

Giresun Ticaret Borsası, Türk fındık sektörünü uluslar arası ölçekte güçlendirmek ve küresel pazarlarda rekabet gücünü artırmak amacıyla Hamburg'da tarihi bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. 28 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşen bu önemli buluşma, Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı'nın destekleriyle hayata geçirildi. Etkinlik, Giresun'un kalitesiyle öne çıkan fındık mamulleri sektörüne yepyeni bir soluk getirirken, aynı zamanda Türk fındık üreticilerine küresel pazarda daha etkin bir varlık sergileme fırsatı sağladı.

Sektörde bir ilk

Sektörde bir ilki temsil eden etkinlik, Türk fındık mamulleri üreticilerini, Alman ve İtalyan iş insanlarıyla bir araya getirerek önemli iş bağlantılarının kurulmasına olanak sundu. Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı'nın katkılarıyla, Giresun Ticaret Borsası tarafından koordinasyonu sağlanan UR-GE Projesi çerçevesinde gerçekleştirilmiş etkinlik süresince, Türk fındık mamulleri sektöründen 9 yararlanıcı şirket, küresel ithalatçılarla gerçekleştirdikleri 70'den fazla ikili iş görüşmesiyle yeni iş bağlantıları kurdu.

Giresun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Bölük, yaptığı açıklamada, "Bu türden uluslar arası etkinlikler, Türk fındık sektörünün benzersiz kalitesini ve çeşitliliğini dünya genelinde vurgulamak adına kritik bir platform sunuyor. Aynı zamanda, sektördeki tüm paydaşlar arasındaki iş birliklerini güçlendirerek küresel pazarda daha etkili bir rekabet avantajı elde etmemize olanak sağlıyor. Bu etkinlik, sadece ürünlerimizi tanıtmakla kalmayıp aynı zamanda sektörümüzü uluslar arası bir çapta temsil etme amacımız doğrultusunda önemli bir adımı simgeliyor" dedi.

Waren-Verein'a ziyaret gerçekleştirildi

Giresun Ticaret Borsası, Waren-Verein ziyareti süresince kurumsal iş birliklerini güçlendirmeye yönelik önemli adımlar attı. Bu özel ziyaret süresince, Giresun Ticaret Borsası ve Waren-Verein üst düzey yetkilileri arasında yapılan görüşmeler, "Made in Giresun" girişiminin uluslar arası ölçekteki bilinirliğini artırma hedefi etrafında şekillendi. İki kurum arasındaki iş birliği fırsatlarını değerlendirmek adına detaylı bir müzakere süreci başlatıldı. Ürün kalitesi, sürdürülebilirlik, pazarlama stratejileri ve lojistik konuları gibi önemli hususlar ele alındı.

Giresun'un eşsiz fındık ürünleri tanıtıldı

Kavrulmuş Giresun fındığı, lezzetli fındık ezmesi ve enfes fındık krokanı gibi ürünler, Giresun'un kalite standartlarını ve zengin fındık mirasını vurgulamak üzere etkinlik için özenle seçildi. Kavrulmuş Giresun fındığı, kendine özgü lezzeti ve aromasıyla hem misafirlerin hem ithalatçıların beğenisini kazandı. Ayrıca, özenle hazırlanan fındık ezmesi ve fındık krokanı gibi ürünler, Giresun'un gastronomik çeşitliliğini vurgulayarak, katılımcılara Giresun'un fındık ürünleri konusundaki üstün kalitesini deneyimleme imkânı sağladı.

05.12.2023

09/01/2024
Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği kayıtlarına göre 2023 yılında en fazla fındık ihracatı yapan ilk 20 firma açıklandı.

05.12.2023
Giresun Ticaret Borsası, Türk Fındık Sektörüne Yeni Bir Soluk Getirdi

08.11.2023
Kahverengi Kokarca mücadelesi için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Protokol imzalandı

08.11.2023
Resun Hotel ile indirim protokolü imzalandı

23.10.2024
GİRESUN TEKNOPARK'ta değerlendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirildi.

19.10.2023
Giresun Ticaret Borsası Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi seçimleri gerçekleşti

19.10.2023
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası, Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası ile Giresun Ticaret Borsası ortak toplantısı gerçekleştirildi.

17.10.2023
Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürü Aysun Akar’dan borsamıza ziyaret.

17.10.2023
İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Muhammed Angın ve Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Arif Kahya'dan ziyaret

26.09.2023
Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması’nın 2022 yılı sonuçlarını açıklandı

01.06.2023
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanlığına yeniden M. Rifat Hisarcıklıoğlu seçildi.

22.03.2023
Tedarikçim Deprem Bölgesinden Projesi Platformu

Giresun Ticaret Borsası Yeni Meclisinden Ak Parti Giresun Milletvekili Kadir AYDINI'A ziyaret

Giresun Ticaret Borsası Yeni Meclisinden Ak Parti Giresun Milletvekili Sabri ÖZTÜRK'e ziyaret